Wederom ritmisch succes voor Sara Zarza

AALSMEER - De finales voor de ritmische gymnastes van de eerste divisie vonden het afgelopen weekend plaats in Sporthal De Bloemhof.

Op zaterdag stonden de Nederlandse kampioenschappen per onderdeel op het programma. Sara Zarza van OBQ-DFS had zich met knots en lint geplaatst bij de junioren. Vol flair stond Sara op de vloer en behaalde een mooie derde prijs met haar lint en een vijfde plaats met knots. Seniore Lisa van Dongen van OBQ-DFS had zich geplaatst met haar favoriete materiaal: de knotsen. Lisa werd nummer zes van Nederland.

Op zondag waren de allround finales van de eerste divisie. Naast Sara Zarza en Lisa van Dongen had ook juniore Nijah de Boer zich hiervoor geplaatst. Juniore Sara bleek dit weekeinde in vorm en won zilver met haar vierkamp met touw, bal, knotsen en lint. Nijah de Boer behaalde een twaalfde plaats. Lisa van Dongen werkte bij de senioren een vierkamp af met hoepel, bal, knotsen en lint. Lisa draaide een sterke finale, maar had helaas een knoop in het lint, maar ze werd toch nog verdienstelijk vijfde.