Rabobank Clubkas Campagne: €80.000,- naar clubs in regio

REGIO - De uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne 2019 werd recentelijk op vier plaatsen in het werkgebied van de bank bekend gemaakt.

Het was voor alle clubs nog een verrassing welk bedrag zij ontvingen waardoor een gezonde spanning heerste. De club die de meeste stemmen heeft ontvangen is Stichting Keimpetille It Pontsje Werom (Dronryp). Op nummer twee staat Spelend Sporten (Leeuwarden) en op nummer drie Nierpatiënten Vereniging Leeuwarden. In de top 10 staan verder: De Zonnebloem afdeling Stiens e.o., Advendo Franeker, Iepenloftspul Dronryp, Muziekvereniging Schylge, De Zonnebloem afdeling Harlingen, Fûgelwacht Boksum en Omkriten en Showband Takostu (Stiens). 

Maar liefst €80.000,- uitgedeeld
Dit jaar hebben 3.253 leden 16.265 stemmen uitgebracht. Er is in totaal €80.000,- uitgedeeld in het werkgebied van de bank en er zijn 151 clubs blij gemaakt! ,,Prachtig te zien dat een campagne als dit zo leeft in de regio’s waar wij actief zijn. Ook dit jaar spreken wij van een geslaagde campagne", aldus Jelmer Algra, directievoorzitter van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland.  

Wat is de Rabobank Clubkas Campagne
De Clubkas Campagne is bedoeld voor verenigingen en stichtingen om hun eigen clubkas te spekken. Het bedrag dat zij ontvangen hangt af van het aantal stemmen dat zij krijgen van alle leden van de bank. Deze krijgen jaarlijks een stemkaart en kunnen stemmen op hun favoriete clubs. De leden van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland hebben op deze manier inspraak op de verdeling van een deel van het sponsorgeld van de Rabobank.