Dijkstra Draisma LOOP Leeuwarden 2019 | Foto's en verslag

LEEUWARDEN - De Dijkstra Draisma LOOP Leeuwarden werd afgelopen zondag georganiseerd. Het was alweer de dertiende keer dat dit evenement werd gehouden. Ruim vierduizend hardlopers liepen deze editie mee.

Iedereen leverde een topprestatie: van enkele twee-jarigen bij de gratis Kidsrun, tot zeventigplussers bij de halve marathon. Een topprestatie werd zeker geleverd door de winnaars bij de mannen en de vrouwen. De kreet die Leeuwarder Paul Geertsma, de winnaar bij de 10 kilometer voor de mannen, op de finish slaakte sprak boekdelen: een flinke verbetering van zijn tijd bij LOOP Leeuwarden 2018 bracht hem de winst.  

De zon, enkele wolken en een fijne temperatuur maakten dat LOOP Leeuwarden voor de lopers én het publiek een ideaal evenement was. Gedurende de dag werd het langs de route steeds gezelliger met supporters. Op het feestplein dat LOOP Leeuwarden samen met partner Grandcafé Z organiseerde was het druk en sfeervol. Muziek, lekker en gezond eten en een drankje zorgden op het Wilhelminaplein voor lopers en supporters voor een mooie afsluiting van de sportieve dag. Daarmee voldeed LOOP Leeuwarden aan de doelstelling van de organisatie, om zoveel mogelijk mensen in Leeuwarden in beweging te krijgen. 

De organiserende stichting Gezonde Stad is tevreden over het verloop van de dag, bedankt de ruim driehonderd vrijwilligers voor hun grote inzet en gaat vanaf volgende week alweer aan de slag met de voorbereiding van de veertiende Dijkstra Draisma LOOP Leeuwarden, in 2020. 

Kijk voor meer informatie op www.loopleeuwarden.frl