Succesvol ritmisch weekend voor OBQ-DFS gymnastes

LEEUWARDEN - De landelijke finale voor groepen werd zaterdag in Nijverdal georganiseerd en zondag volgde het NK individueel en duo in Hilversum.

NIJVERDAL

Sportcomplex Het Ravijn in Nijverdal bood zaterdag plaats aan de landelijke finale voor groepen tweede divise. De gymnastes van OBQ-DFS wonnen drie keer goud, vier keer zilver en eenmaal brons.

Nationale titels waren voor de twee benjaminsgroepen die exact dezelfde score behaalden. Zowel team 1 met Elin Stam, Irene de Haan en Sanderijn Klijnsma als team 2 met Femke Del Grosso, Maaike Tijpens en Alissa van Vliet scoorden 18.85. Bij de oefening zonder materiaal won team 2 een tweede prijs en team 1 de derde prijs.

Het prejuniorenteam van OBQ-DFS met Yalena Klijnsma, Martha Prins, Djessie de Boer, en Yolanthe Dijkman won goud met hun hoepeloefening en zilver met hun baloefening.

De seniorengroep van OBQ-DFS  met Nadine Hoitinga, Femke Burke, Laura Heijmans,Emma Andersson en Ilse Andersson won zowel met hun bal als met hun hoepel een mooie tweede prijs.

Alle OBQ-DFS groepen hebben zich geplaatst voor AHOY waar de superfinale zal zijn.

HILVERSUM

De Dudok Arena in Hilversum vormde zondag het decor van het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek voor de tweede divisie individueel en duo.

De senioren Nadine Hoitinga en Laura Heijmans van OBQ-DFS lieten een fraaie lintoefening zien als duo en behaalden met 17.45 een mooie tweede prijs.

De zusjes Emma en Ilse Andersson ook van OBQ-DFS eindigden met 17.00 keurig als derde.

Prejunior Yalena Klijnsma van OBQ-DFS draaide een solide hoepeloefening en won met 18.40 een derde prijs.

Benjamin Elin Stam won met een verschil van 0.05 een welverdiende tweede prijs.