Leeuwarden-Fryslân stelt zich kandidaat als gastheer voor ESF2020

Leeuwarden - Leeuwarden en de provincie Fryslân willen graag het Eurovisie Songfestival van 2020 organiseren. Nu Nederland na de prachtige winst van Duncan Laurence dit mega-evenement naar het eigen land heeft gehaald, stelt Leeuwarden zich vol overtuiging kandidaat als gastheer.

Dat hebben de Commissaris van de Koning, de heer Arno Brok, en de burgemeester van Leeuwarden, de heer Ferd Crone, zondag laten weten in een brief aan NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman:

"We zijn ervan overtuigd dat Leeuwarden en Fryslân alles in huis hebben om dit internationale topevenement te herbergen en tot een klinkend succes te maken", zeggen Brok en Crone in de brief. "Wij bieden dan ook aan om op korte termijn met een volwaardig bidbook te komen, met daarin mogelijke locaties, accommodaties, arrangementen, vervoersmodaliteiten, een budgettaire verkenning en, wellicht het belangrijkste, een enorme drive om met de Friese Mienskip van dit topevenement, evenals in 2018, een internationaal succes te maken. Een succes, namens Nederland, dat nog lang zal nagalmen in Europa...".