Kort politienieuws

Leeuwarden - De politie zoekt een winkeldief. Vrijdagmiddag heeft hij een legodoos t.w.v. €49,99 gestolen uit een winkel aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden. De dief kon niet worden aangehouden. De 37-jarige verdachte wordt nu gezocht voor meerdere winkeldiefstallen.

Een 53-jarige vrouw heeft vrijdagavond een proces-verbaal gekregen vanwege geluidsoverlast op de Meekeshôf in Leeuwarden.

Een 16-jarige jongen is in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt bij het vernielen van een autospiegel. Bij zijn aanhouding vroeg hij aan de agenten om zijn fiets op slot te zetten. De agent constateerde dat het originele slot van de fiets was verwijderd. Bij controle bleek de fiets als gestolen geregistreerd te staan. De jongen zit vast.

Op De Fennen in Leeuwarden is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige autobestuurder gecontroleerd. Hij bleek nog boetes open te hebben staan. Zijn auto is ingenomen; na betaling van de boete en de sleep- en stallingskosten krijgt de chauffeur zijn auto terug.

Een 36-jarige Leeuwarder is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Hij heeft nog een gevangenisstraf van vijf dagen openstaan. De resterende straf zit hij alsnog uit.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zateradg een 54-jarige Leeuwarder wakker gebeld. Agenten zagen die nacht een auto enigszins slingerend rijden over de Groeneweg in Leeuwarden. Bij controle bleek de 35-jarige bestuurder onder invloed te zijn van alcohol. Bij verder onderzoek bleek dat de bestuurder achter het stuur zat terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens kon hij niet uitleggen van wie de auto is waarin hij reed. Agenten hebben vervolgens de eigenaar wakker gebeld. Deze ontdekte vervolgens dat zijn auto gestolen was. Aanhouding van de verdachte volgde. Aan het bureau weigerde de verdachte mee te werken aan een ademanalyse. Hij heeft dan ook proces-verbaal gekregen voor rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd en het weigeren van de ademanalyse. De verdachte is vastgezet voor verder onderzoek naar de heling/diefstal van de auto.