Eerste talentenbestuur in Leeuwarden van start

LEEUWARDEN - Burgemeester Ferd Crone en voorzitter College van Bestuur NHL Stenden Erica Schaper zijn afgelopen vrijdag, tijdens het eerste lustrum van het Young Professional Programma, ambassadeur geworden van het eerste Talentenbestuur in Leeuwarden.

Dit bestuur gaat zich inzetten om jong talent in Friesland te behouden.

Veertien Young Professionals hebben gedurende acht maanden gewerkt aan het vraagstuk: hoe kun je talent in het Noorden behouden? Jaarlijks vertrekken er vele jongeren na hun studie naar de randstad om daar hun carrière te starten. Zo is het idee voor een talentenbestuur ontstaan. Het bestuur gaat diverse activiteiten en evenementen organiseren, waarbij talent in aanraking kan komen met bedrijven in Friesland.

Van de huidige Young Professionals zet een groep van zeven het komende jaar een fundament neer voor het Talentenbestuur, zij gaan de eerste activiteiten organiseren. Het uiteindelijke fulltime bestuur moet bestaan uit zes studenten en zet zich in om MBO-, HBO- en WO studenten tijdens en na hun studie te binden aan lokale/regionale bedrijven.

Over het Young Professional Programma (YPP)
Het YPP  een initiatief van het Platform Zakelijke Dienstverlening en viert dit jaar haar eerste lustrum. Het Platform is een samenwerkingsverband tussen bedrijven in de (financieel) zakelijke dienstverlening, overheids- en onderwijspartijen uit Leeuwarden. Het doel van het Platform is dat Leeuwarden een aantrekkelijke vestigingsplaats wordt c.q. blijft voor bedrijven en talenten in de (financieel) zakelijke dienstverlening. .