Wakker blijven voor kinderen in nood

LEEUWARDEN - De nacht van 1 op 2 juni is de nacht van het kind. Deze nacht staat in het teken van kinderen die in nood zijn. Albertha Fennema heeft een actie opgezet en blijft deze nacht wakker.

Albertha is op zoek naar sponsors. Het leuke aan haar actie is dat als je haar sponsort voor vijf euro of meer, dan maakt zij een gedicht voor u. De sponsor mag zeggen waar het gedicht over moet gaan. Als je geen gedicht wilt dan kun je dit ook gewoon aangeven.

,,Ik zet me in voor de nacht van het kind, omdat ik vind dat kinderen kind horen te kunnen zijn en niet wakker horen te liggen van de pijn, door stress of verdriet", aldus Albertha. ,,Ik heb zelf ook niet altijd kind kunnen zijn, en bepaalde periodes heb ik ook slapeloze nachten gehad. Dit kwam onder andere doordat ik vanaf mijn dertiende ben gepest en ik heb van jongs af aan astma. Als kind had ik het vaak zo benauwd in de nacht dat ik niet kon slapen. Toen ik mijn eerste pufje kreeg werd dit gelukkig beter. Dus ik weet als geen ander hoe pittig het is om als kind te moeten knokken en om slaploze nachten te hebben."

Door uw bijdrage worden de volgende goede doelen gesteund: KiKa, Edukans, het Liliane fonds en Het Vergeten Kind. De actie is te vinden via de website: www.nachtvanhetkind.nl/ik-blijf-1-nacht-wakker-voor-het-kind.