Lachwekkende sketchshow

LEEUWARDEN - De Partizanen, winnaars van de Neerlands Hoop 2015 als meest veelbelovende cabaretnieuwkomers, houden niet van beloftes. Ze willen dan ook niet te veel beloven over hun nieuwe voorstelling ‘Het leven an sich’ wat op woensdag 29 mei in Stadsschouwburg De Harmonie te zien is.

Hier kun je het duo van kennen: ze sloten twee seizoenen lang elke vrijdag de week af bij DWDD. De Partizanen, bestaande uit Merijn Scholten en Thomas Gast, bestaat sinds 2013. Ze wonnen eerder het Leids Cabaret Festival, waar zij zowel de publieks- als juryprijs mee naar huis namen. De jury noemde hen oorspronkelijk en authentiek in een show met een grote grapdichtheid. Ook schreven ze onder andere voor Dit was het Nieuws en Spijkers met Koppen. Ervaren en geprezen grappenmakers dus.

De voorstelling zal in ieder geval niet gaan over hoe het is om vader te worden. Gezien hun beider privélevens is dat op zo’n korte termijn geen haalbare kaart. Dat is alvast een hele geruststelling. Wel gaan ze er alles aan doen om je te verbazen, te verwarren, te ontroeren en hard te laten lachen. Ze laten je kennis maken met ‘Het leven an sich’. Op geheel Partizaanse wijze, en dat betekent: in hoog tempo een lachwekkende sketchshow. En die vele korte sketches zijn perfect opgebouwd. Scholten en Gast vertrouwen blindelings op elkaar. Ze vullen elkaar aan, wisselen van rol: de ene keer geven ze de grappen aan, de ander keer maken ze de grappen af. Eén plus één is minstens drie bij ‘Het leven an sich’. Of de sketches nou apart van elkaar zijn of samen gespeeld: de Partizanen zijn het perfecte cabaretduo. Scholten en Gast zijn dus compleet op elkaar ingespeeld. Een avond vol rake sketches met een diepere laag zijn te verwachten van de huiscomedians van De Wereld Draait Door.

Kijk voor kaarten en meer informatie op de website: harmonie.nl