Vriesco International Fabrics viert honderdjarig bestaan (met open huis)

LEEUWARDEN – Vriesco International Fabrics, de grootste gordijnenfabriek van Nederland, viert haar honderdjarig jubileum. Op zaterdag 25 mei, van 11.00 tot 14.30 uur, is iedereen van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen.

,,Vriesco, bekend onder de merknaam A House of Happiness, biedt met het open huis een unieke kans voor een kijkje achter de gordijnen", zoals Johanna Jorritsma (CEO) graag de mensen uitnodigt. ,,U kunt ons vakmanschap bewonderen, bekijken hoe een miljoen meter stof eruitziet en onze expositie honderd jaar Vriesco bezichtigen. Voor de eerste tweeduizend bezoekers hebben we een kleurrijke goodybag klaar staan."

Vriesco International Fabrics is opgericht in 1919 in Leeuwarden. In het bedrijf werken dagelijks 136 medewerkers. Met stevige Friese roots en het wereldberoemde Dutch design is het bedrijf marktleider in de Benelux. ,,Naast de historie van het bedrijf, kijken we graag naar de toekomst. Bijvoorbeeld hoe we innovatie, creativiteit en duurzaamheid bij elkaar kunnen brengen. Twee maand geleden hebben we hier de Design Studio voor geopend, dit is het creatieve broeinest van de organisatie. Daarbij zoeken we ook de samenwerking met scholen. Met bijvoorbeeld de NHL, Hanze Hogeschool en het Cibap uit Zwolle hebben we diverse projecten lopen", vervolgt Jorritsma.

Het open huis geeft iedereen de gelegenheid om binnen te kijken. ,,Voor ons eeuwfeest wilden we iedereen in de wijde omgeving betrekken", vertelt Janneke Eizema (marketing verantwoordelijk). ,,Wij hangen al bij duizenden mensen thuis en dat aantal groeit elke dag. Daarnaast kennen mensen ons van het grote pand aan de Mr. P. J. Troelstraweg. Daarom willen we iedereen de kans bieden om even binnen te kijken en maken we er een gezamenlijk feest van.”

Kijk voor meer informatie op de website: www.ahouseofhappiness.com