Asieldieren van de week bij De Wissel | Auke en Jan

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Auke en Jan, die gezamenlijk bij ons binnen zijn gekomen omdat de eigenaar niet meer zelf voor ze kon zorgen.

Helaas weten we weinig van hun thuissituatie tot nu toe, dus het verhaaltje baseren we op wat we hier van hun zien. We zien hier twee katten die eerst echt de kat uit de boom moeten kijken en die zeker hun wenperiode nodig hebben.

Auke (rode kater) draait normaliter als eerste bij en geniet dan volop van aandacht, aaien en zijn portie eten. Aan hem kunnen we zien dat het een gezellige sociale kat is van oorsprong, hij blijft je kopjes geven! Jan (wit/cyperse kater) heeft meer tijd nodig om bij te draaien en zijn voorzichtige doch lieve aard te laten zien. Maar we denken wel dat hij, als het ijs is gebroken, een lieve huisgenoot gaat worden, die bij zijn baasje waarschijnlijk graag op schoot kruipt! Jan zoekt veel steun bij Auke, vandaar dat we ze de mogelijkheid bieden om samen te blijven.

Het zijn lieve, aanhankelijke huisgenoten, die we liever niet plaatsen in een druk huishouden en / of bij kleine kinderen. Met rust, regelmaat en reinheid komt het vast goed. Misschien willen ze in toekomst wel naar buiten toe (of ze het gewend zijn, weten we niet). We adviseren dit pas te doen als ze in huis genoeg gewend zijn.

Mocht u interesse hebben in deze twee rustige je-weet-wel katers of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.