Doorloper | Harmonie Weidum siket maten

WEIDUM - De Doorloper van deze week staat in het teken van Harmonie Weidum en omstreken, een 121 jaar jonge muziekvereniging afkomstig uit 'de poarte nei de Greidhoeke'.

Algemene informatie:
Een rijke geschiedenis gecombineerd met ambitie én een flinke portie creativiteit maakt van de vereniging een modern en aantrekkelijk gezelschap. Rondom en uit Friesland komen de muzikanten, maar Harmonie Weidum is en blijft een dorpsvereniging met eenzelfde cultuur; betrokken, vernieuwend en ijverig.

Wij zijn:
Tegenwoordig bestaat de vereniging, anders dan de naam doet vermoeden, uit een malletband en een fanfare. ‘Het beoefenen van de muziekkunst’ staat als kernwaarde in onze statuten, maar onze muziekvereniging doet veel meer dan dát alleen!
Jongeren vanaf negen jaar en ervaren leden die al meer dan zestig jaar lid zijn; Harmonie Weidum bestaat uit een zeer divers gezelschap.

Ons motto:
The more, the merrier! Samen plezier maken, samen muziek maken, samen hard werken: Work hard, play hard. De afgelopen jaren verwelkomden we verschillende nieuwe muzikanten, en hoe cliché ook ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ geldt ook zeker voor onze vereniging. Met 31 (fanfare) en 13 (malletband) leden in de basisopstelling staat de vereniging als een huis. Haal jij je instrument uit de wilgen of lijkt het je leuk om bij Harmonie Weidum aan te schuiven, inclusief die beruchte derde helft? Alle contactgegevens vind je via onze website.

Wat ons als club bindt is:
Grensverleggende projecten als Weidum Slaat Troch, Koperdieven, festiValentijn, Memories of a Nightclub, de kindervoorstellingen Hennie de Heks & Rôversguod en het Oare Fyzje SjongFestival!
Samen brengen we heel wat uren door, we delen dan ook een grote clubliefde met elkaar en onder andere de deelname aan concoursen en festivals zijn een prachtige aanvulling op onze veelzijdige agenda.

Feestjes bouwen doen we als:
Euhm..., eigenlijk best wel vaak: Na afloop van festivals en concoursen, tijdens onze grote themaconcerten. Maar eerlijk gezegd is het eigenlijk iedere week raak; de derde helft na afloop van onze repetities zijn onmisbaar!

De laatste keer dat we met elkaar goed gelachen hebben, dat was:
Bij de repetities voor het Oare Fyzje SjongFestival; tijdens Wigle zijn vertolking van ABBA’s Waterloo achter de piano, barsten we allemaal in lachen uit.

En dat we flink baalden:
Dat doen wij nooit!

Als wij de bazen van Leeuwarden waren, dan:
Dronken wij eens een stevige borrel met de inwoners van onze ‘nieuwe’ dorpen; haalden we een treetje bier tijdens de merke, stonden wij op 'e line tijdens kaatspartijen en schoven wij aan tijdens grotere en kleinere dorpsactiviteiten. Lekker proeven, participeren en polderen.

We zouden graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren:
Wij nomineren ieder jaar iemand voor een lintje! Met de actie Frijwilliger fan `t jier zetten wij ieder jaar iemand die belangrijk is voor Weidum, en voor Harmonie Weidum in het bijzonder, in het zonnetje. Voorlopig regent het ieder jaar blauwe lintjes; alle vrijwilligers verdienen er één.

We kunnen niet zonder:
De vele helpende handen, de gemeenschap om ons heen, onze sponsoren en donateurs, onze ontzettend enthousiaste achterban, onze doortastende en professionele leiding en natuurlijk onze Matengroep; Een groep vrienden met liefde voor muziek. Onze Maten zorgen er mede voor dat wij als muziekvereniging onze ambities kunnen vervullen. Dankzij deze spiksplinternieuwe donateursactie hebben wij al vele Maten de hand kunnen schudden, ga jij ook voor een Maat-skip met ons? Je profiteert dan meteen van de voordelen, lees er alles over op onze website: www.harmonieweidum.nl

We hopen met z'n allen door te gaan tot:
In ieder geval tot ons tweehonderdjarig jubileum, in 2098! Kortom, we hopen nog heel erg lang ons steentje bij te dragen in de Greidhoeke.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.