Kort politienieuws, waaronder: man knuffelt innig met lantaarnpaal

.Leeuwarden - Een 39-jarige man knuffelde in de nacht van maandag op dinsdag innig met een lantaarnpaal in de Pioenstraat. De politie kreeg daarom rond 2 uur een melding van een verwarde man.

De man, afkomstig uit Leeuwarden, was zeer waarschijnlijk onder invloed van een grote dosis GHB. De politie hielp hem op weg naar zijn woning.

Onder invloed van drugs

De politie controleerde dinsdagochtend een 34-jarige autobestuurder uit Leeuwarden in de Rembrandtstraat in Leeuwarden. Uit de speekseltest bleek dat er drugs waren gebruikt. De man kreeg een rijverbod van 24 uur.

Heftige val

Een dronken 23-jarige vrouw uit Leeuwarden viel in de nacht van maandag op dinsdag in Nieuwestad met haar hoofd op de grond. Ze moest met een ambulance naar het Medisch Centrum Leeuwarden gebracht worden.

Vrouw steelt oordopjes

Een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden is dinsdagmiddag rond 14:00 uur bij De Centrale in Leeuwarden betrapt op het stelen van geluidsoortjes ter waarde van €29,99. Ze rende er hard vandoor, maar kon bij een andere winkel alsnog aangehouden worden. Ondertussen had de vrouw de oortjes tijdens de vlucht gedumpt. Die werden door een winkelmedewerker teruggevonden.

13-jarige betrapt op kledingdiefstal

Een 13-jarig meisje werd op maandagmiddag rond 15:00 uur in Nieuwestad in Leeuwarden betrapt op het stelen van kleding. De politie hield haar aan. Ze zal een HALT-traject volgen.

Groot verzet na aanhouding broodjesdievegge

Een gestolen broodje was de reden dat de politie een 36-jarige vrouw aanhield op de Wirdumerdijk in Leeuwarden. Het gebeurde op dinsdag even voor 15:00 uur. De vrouw verzette zich bij de aanhouding en insluiting behoorlijk. Hulpverlening is ingeschakeld om mevrouw te observeren.

De politie hield op maandagochtend een 36-jarige man aan die een pakje mozzarella had gestolen aan het Hoeksterpad in Leeuwarden. De man krijgt een dagvaardiging voor 2 augustus. Bovendien is de man overgedragen aan de AVIM, omdat hij geen verblijfsvergunning heeft.

In een woning aan de Longkruid in Leeuwarden is dinsdagochtend rond 10:15 uur ingebroken. Het is niet bekend of er iets is gestolen.