Voorstelling Rie-jetske, Erik en Martijn in Theater De Bres

LEEUWARDEN - Rie-jetske, Erik en Martijn spelen op zaterdag 18 mei een bijzondere voorstelling in Theater De Bres.

'Vrouwen in broeken, mannen in rok’ vertelt het muzikale verhaal van de periode 1920-1935 waarin Berlijn de Culturele Hoofdstad van Europa is. Op de puinhopen van de Eerste Wereldoorlog word een nieuw en democratisch Duitsland gebouwd. Een nieuwe wereld waarin alles mogelijk is en waarin traditionele grenzen tussen mannen en vrouwen vervagen.Er wordt begonnen in the roaring twenties, daarna wordt u meegenomen door de crisisjaren en alles eindigt als het Nationaalsocialisme opkomt in 1934. De liederen van Brecht, Spolianksy, Hollaender, Marlene Dietrich en Erika Mann vertellen samen met de columns van Kurt Tucholsky dit aangrijpende verhaal.

We zijn nu honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog en wat is er eigenlijk veranderd? De thema's waar we nu over praten zijn niet veel anders dan in 1918. Blijft de geschiedenis zich herhalen of zijn we verder gekomen? Een voorstelling voor iedereen die niet is zoals de anderen. (taal: Nederlands, Duits, Engels en Frans).

Rie-jetske zingt, Martijn van Loon speelt piano en trompet en Erik Meinema gitaar. De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten en meer info via theaterdebres.nl