Jubilerend FVC schenkt €5.338,- aan goed doel

LEEUWARDEN – Voetbalvereniging FVC vierde het afgelopen weekend haar honderdjarig bestaan met allerlei festiviteiten. Bovendien stond men stil bij het goede doel.

Naast een receptie met de uitreiking van het jubileumboek, een reünie met buffet voor (oud) leden en een feestavond met live muziek in de Wiarda sporthal ook een overweldigende fototentoonstelling met meer dan duizend foto’s van FVC door de jaren heen. Deze ingelijste foto’s werden ook verkocht tegen elk aannemelijk bod en deze actie heeft precies €5.338,93 opgebracht voor het goede doel.

Dit doel is de Stichting Evi die ouders zorgeloos laat zorgen. Als je kind erg ziek is, wil je er kunnen zijn op alle momenten dat het je nodig heeft. Dan wil je je niet druk hoeven te maken over je werk, over overnachtingkosten of over de opvang van je andere kinderen bijvoorbeeld. Die zorgen kun je er op zo’n moment ook niet bij hebben. Stichting Evi werft fondsen om ouders zorgeloos te kunnen laten zorgen voor hun kind met kanker.

De fototentoonstelling was een initiatief van Lammert Meijer en hij heeft dit met zijn familie uitgewerkt en voorbereid. Tezamen met vele vrijwilligers is de fototentoonstelling over FVC in een gedeelte van de sporthal opgezet en er kwamen vele leden en bezoekers een kijkje nemen en foto’s kopen. Bij het in beeld brengen van de historie van FVC zagen ook de reünisten foto’s van vroeger met hun oude voetbalmaten die ontbraken in hun persoonlijke archief. Maar ook de recentere foto’s vonden gretig aftrek en dit alles heeft geresulteerd in dit fantastische bedrag.

Over FVC
De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie speelt momenteel in de eerste klasse.