Turnsters V en K pakken medailles op FK

FRANEKER - De Friese kampioenschappen turnen in Sporthal de Trije leverden V en K het afgelopen weekend meerdere podiumplaatsen op.

In Franeker was er gelijk al succes in de eerste ronde. Hier kwamen Feline Zimmermann en Senne Bijhold in actie. Beiden turnden een goede meerkamp. Feline won het zilver met een minimale achterstand op de nummer één. Senne kwam tot een verdienstelijke vijfde plaats. 

In de vierde ronde kwamen ook twee jeugdturnsters van V en K in actie. Ivana Postma won het brons en Berber Tempel viel net buiten de prijzen, maar werd wel tweede bij de balk.

Zondag werd er ook geturnd in Varsseveld maar dan voor een plaats in de finale van het NK. Rixt Drenten, uitkomend bij jeugd N4, had in de voorrondes uitstekend geturnd en was tweemaal goed voor het podium. Helaas begon de wedstrijd niet goed bij de balk, waardoor ze eigenlijk al kansloos was voor een plaats bij de beste twaalf. Rixt herpakte zich goed en liet op de overige drie toestellen prima oefeningen zien. In het algemeen klassement kwam zenet te kort voor plaatsing op het NK, maar bij het toestel sprong is zij als eerste geplaatst voor de finale op zondag 19 mei te Vianen.