Suppen in en rondom Leeuwarden | Foto's en verslag

LEEUWARDEN - SUP Skool Leeuwarden organiseerde op zaterdag 11 mei de NK SUP Race: de tweede wedstrijd in de strijd om de titel van beste supper van Nederland in 2019.

In deze race werd  in en rondom Leeuwarden een route van zeventien kilometer afgelegd met dertig deelnemers aan de start. De zon scheen volop en na een pittige tegenwind gedurende het eerste stuk op de Dokkumer Ee, kon er genoten worden van de natuur bij Miedum en ging iedereen heerlijk voor de wind terug naar Leeuwarden.

De winnaar bij de heren was Joep van Bakel met een gemiddelde van 10 km (!) per uur en bij de dames was Aukje Hofman de snelste. Bijzonder was dat er dit keer ook kinderen meededen. Voor de jeugd was er de NK SUP Kids Race van 13 km en deze werd gewonnen door Pyter Haarsma (11 jaar). Bovendien kon je meedoen aan een SUP Tourtocht van 13 km en voor de jongsten (9-12 jaar) was er het SUP Kids Event bij het Stadsstrand Leeuwarden. Dit evenement was georganiseerd door Nynke Gooijert, leerling van het Cios Watersport. Hier deden twintig kinderen aan mee: een groot succes. Stand Up Paddling is dus voor zowel jong als oud erg leuk om te doen.

Op 19 mei kun je meedoen aan de SUP Tourtocht rondom de prachtige vaart de Luts in Friesland en op 23 juni wordt er een mooie SUP Tour in het natuurgebied Alde Feanen georganiseerd. En natuurlijk de SUP 11 City Tour in suptember, waarbij je in vijf dagen langs alle steden van Friesland peddelt: The ultimate challenge van 220 km.

Meer informatie over het suppen in Leeuwarden en Friesland kun je vinden op de website www.supskoolleeuwarden.com en over de SUP 11 City Tour op www.sup11citytour.com.