Kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden - De politie heeft donderdagnacht een 28-jarige automobilist uit Wolvega aangehouden op de Kanaalstraat in Leeuwarden. De man bleek nog 11 ‘buiten gebruik stellingen’ te hebben in verband met openstaande boetes. Zijn auto is direct afgesleept.

Ongeldig rijbewijs

Een 25-jarige automobilist uit Leeuwarden bleek vrijdagochtend niet in het bezit te zijn van een rijbewijs toen hij werd gecontroleerd op de Lorentzkade. Daarnaast was het al de vierde keer dat hij werd aangehouden zonder een geldig rijbewijs. Zijn auto is daarom in beslag genomen.

Bier en Red Bull gestolen

Winkeldiefstal van bier en Red Bull is een 21-jarige Leeuwarder vrijdagmiddag duur komen te staan. Hij werd aangehouden voor de diefstal van goederen ter waarde van € 21,49 uit een winkel aan de Wirdumerdijk. De politie onderzoekt de zaak.

Geluidsoverlast

Een 21-jarige Leeuwarder veroorzaakte donderdagnacht flink wat geluidsoverlast op de Keetwaltje. De politie was het met de overlast eens en schreef een proces-verbaal uit voor de veroorzaker. Bij de volgende keer wordt de apparatuur ook in beslag genomen.