Asieldier van de week bij De Wissel | Poekie

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Poekie, een lieve kater van zeven jaar.

Hier in de opvang is het toch heel anders dan een plekje op de (venster)bank in een eigen huis. Dat hij moet wennen, dat merken we goed aan hem. Hij is ook nog wat slecht gehumeurd bij het zien van een andere kat. Hij is nu in de kattenkamer veel op zichzelf en bekijkt ons vanaf een hoog plankje. Als we naar hem toe gaan kijkt hij ons erg nieuwsgierig aan en wil graag geaaid worden. Omgang met honden wisselt heel erg; Poekie moet eerst aan de hond wennen als u al een hond heeft. Buiten zal Poekie de hond uit de weggaan of naar de hond blazen. Kinderen gaat Poekie het liefst uit de weg, voor hem is een kindvrij huis het beste.

Aan Poekie zijn lijf geen polonaise, optillen is uit den boze. Poekie is wel een kater met een karaktertje, zijn wil is wet. Niet op een verkeerde manier, hij geeft zijn grenzen aan als hij er klaar mee is. Respecteer je zijn grenzen dan is het een leuke kat. Poekie zal niet erg kunnen aarden in een huis waar hij niet de mogelijkheid heeft om naar buiten te gaan. We zoeken voor Poekie een plekje waar hij naar buiten kan. Met een kind-, hond- en katloos huis maak je Poekie het gelukkigst. Heeft u voor deze karakteristieke kater een plekje en heeft u geen andere katten, kom dan gerust kennis maken met Poekie. 

Mocht u interesse hebben in Poekie of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.