Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in De Harmonie

LEEUWARDEN - De drie topacteurs Waldemar Torenstra, Frederik Brom en Thijs Römer spelen in de voorstelling ART drie vrienden die elkaar testen: hoe diep zit de liefde voor elkaar nu echt?

Deze drie mannen zijn zondag 19 mei te zien in Stadsschouwburg De Harmonie.

Thijs: ,,Het is een goed stuk en heeft zijn kracht bewezen, want het wordt al twintig jaar over de hele wereld gespeeld. Pas tijdens het repeteren dacht ik: het is eigenlijk ontzettend goed. Dit is echt een stuk dat je moet voelen. Het zit heel goed in elkaar, maar dat ontdek je pas als je speelt.”

De acteurs herkennen de fase waarin deze mannen zitten. Die fase waarin je al het een en ander hebt meegemaakt: relaties, kinderen, huizen, maar ook onzeker kunt zijn, ook over de band die je met je vrienden hebt. Vriendschap is dan ook niet vanzelfsprekend, dat is iets dat je, net als elke andere relatie, moet onderhouden. Waldemar: ,,En dat betekent niet dat je elkaar elke dag moet zien, maar het zit meer in je kwetsbaar durven opstellen. Alleen zijn mannen daar niet altijd even goed in. Die duiken liever de kroeg in of schoppen tegen een bal.”

Frederik: ,,Het is ook belangrijk of je eerlijk bent. Ik heb me wel eens afgevraagd of het zin heeft om te zeggen wat ik echt denk, om mijn mening aan die ander op te dringen.”

Thijs: ,,De valkuil van acteurs is dat we gewend zijn om gevoeligheden uit te spreken en jezelf te laten zien, maar dat is niet voor iedereen makkelijk. De mannen in het stuk zijn bang om elkaar te verliezen. En dat boezemt ze angst in, want ze denken dat ze alles kwijt zijn als ze elkaar kwijt zijn.” 

Waldemar: ,,Ergens is dat mooi. Als je bang bent om elkaar te verliezen hou je ook van elkaar. Die gelaagdheid in het stuk is mooi, want het gaat over vriendschap, maar ook over liefde.”

Kijk voor kaarten en meer informatie op de website: harmonie.nl