Friese Veteranendag in WTC Leeuwarden

LEEUWARDEN - Het WTC Expo in Leeuwarden biedt op zaterdag 22 juni plaats aan de Friese Veteranendag.

Mooie verhalen vertellen, herinneringen ophalen en onder elkaar zijn met collega’s met gelijke ervaringen. Oude en jonge veteranen, met pensioen of nog in actieve dienst, iedere Friese veteraan wordt aangemoedigd om te komen. Het verhaal door vertellen zodat het niet verloren gaat, Vrijheid geef je door!

Hoe gaat het in zijn werk? De SVF (Stichting Veteranendag Friesland) verzoekt alle Friese gemeenten om voor hen de uitnodiging te verzorgen, dit vanwege de AVG-regeling omtrent privacy wetgeving. De gemeenten dragen financieel ook bij in de organisatiekosten. Helaas zijn er twee gemeenten die dit niet voor de SVF willen doen. Smallingerland en Tietjerksteradeel kiezen er dit jaar voor om een lokale veteranenactiviteit voor  hun inwoners te organiseren. Dit betekent dat veteranen, ongeveer driehonderd, uit deze gemeenten niet worden uitgenodigd. Helaas kan de SVF geen aanmeldingen uit deze twee gemeenten aannemen. Naast deze gemeentelijke bijdrage ondersteunt de provincie dit evenement ook met een subsidie. Zonder deze financiële bijdrages is het niet mogelijk om deze dag te organiseren. 

Bent u veteraan en heeft u na 15 mei nog geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met uw gemeente, Bureau Veteranenzaken en vraag naar uw uitnodiging. Er is dan nog genoeg tijd op een en ander in orde te maken.
Het programma van de Friese Veteranendag is als vertrouwd: ontvangst vanaf 10.00 uur,  een korte ceremonie, gevolgd door twee toespraken door de voorzitter SVF en een burgemeester van de deelnemende gemeenten aansluitend een geweldig optreden van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Aansluitend wordt een Indische maaltijd geserveerd en de afsluiting is rond 13.00 uur.

Meer informatie over de Stichting Veteranendag Friesland vindt u via  Facebook: Stichting Veteranendag Friesland en via de website: www.veteranendagfriesland.nl