Stars in their Eyes Voetbaldagen bij Blauw Wit '34

LEEUWARDEN - Blauw Wit '34 organiseert op 21 en 22 augustus voor het tiende achtereenvolgende jaar de Stars in their Eyes Voetbaldagen.

Om dit tweede lustrum extra luister bij te zetten is het dit jaar ook mogelijk te overnachten op sportpark Wiarda. Er is nu dus sprake van een echt voetbalkamp. Deelname is voor alle jongens en meisjes tot en met 'onder vijftien' van Blauw Wit’ 34 en voor de G-voetballers van de club.

C.V.V. Blauw Wit’34 is al sinds 2007 verbonden aan de stichting Friends of Stars in their Eyes. De stichting tracht de leefomstandigheden van de kinderen in de townships van Zuid-Afrika te verbeteren door hen te laten voetballen. De stichting heeft trainers opgeleid en stelt materialen als ballen, hesjes, doeltjes, shirts etc. beschikbaar. Blauw Witters Henk Buning en Peter Dekker maken deel uit van het bestuur van de stichting. De opbrengst van beide dagen wordt gebruikt om weer nieuw materiaal aan te schaffen.

Henk Buning: ,,Afgelopen januari waren mijn vrouw en ik op vakantie in Zuid-Afrika. We hebben toen ook enkele projecten bezocht. In de township Roodewal woonden we een schitterend toernooi bij. Deelname van ruim honderd kinderen, prima materiaal, allemaal een mooi diploma en na afloop voor alle deelnemers wat te eten en drinken. Voor deze kinderen, die in armoe opgroeien, is dit allemaal heel bijzonder. Prachtig is het dan om met eigen ogen te zien hoe goed het geld wordt besteed."

Meer informatie over de stichting kunt u vinden op de website: www.friendsofstars.nl. Draagt u de stichting een warm hart toe? Op de site zit een donatieknop. De stichting heeft de ANBI status waardoor onder bepaalde voorwaarden giften aftrekbaar zijn van de belasting. 

Kijk voor informatie omtrent deelname aan het voetbalkamp op blauwwit34.nl