Kort politienieuws, waaronder: man trapt auto’s en fietsen stuk

Leeuwarden - Een 23-jarige Leeuwarder is op maandagavond om 20:30 betrapt op het stelen van twee blikjes redbull en een reep chocolade. De politie hield de verdachte aan, deze krijgt een proces-verbaal.

Drie keer is scheepsrecht

Een 41-jarige man uit Leeuwarden bleek al voor een derde keer te rijden zonder rijbewijs. Hij werd aangehouden op de Hegedyk in Weidum op dinsdagmiddag om 12:05. De politie heeft de auto in beslag genomen.

Geldkistje gestolen

In een woning aan de Mr. P.J.Troelstraweg in Leeuwarden is tussen 6 mei 12.00 uur en 7 mei 11.00 uur ingebroken, waarbij onder meer een geldkistje is ontvreemd. De inbreker (of inbrekers) vernielde het raam aan de voorkant van de woning.

Niet aanspreekbaar

Een 18-jarige man uit Somalië liep op 6 mei om 20:30 tijden in een winkel aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden, maar was niet aanspreekbaar door het personeel. Toen de politie ter plaatse kwam, vroegen zij de man om zich te legitimeren. De man kon de politie niet verstaan. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. De Somalische man wilde niet meewerken, waarna de politie hem aanhield. Hij krijgt een proces-verbaal en is overgedragen aan de AVIM (vreemdelingenpolitie).

Man trapt auto’s en fietsen stuk

Een verwarde, schreeuwende man trapte op maandagmiddag 6 mei op de Johan Wagenaarstraat in Leeuwarden tegen auto’s en fietsen aan. Dat gebeurde tussen 17:00 en 17:40 uur. Vermoedelijk was de 31-jarige man onder invloed van GHB.

Toen de politie ter plaatse kwam wilde hij nergens aan meewerken en zich niet identificeren. Aanhouding volgde, maar pas na enig gevecht omdat de verdachte niet wilde meewerken. Daarbij beledigde de man voortdurend de politie. De politie onderzoekt het voorval momenteel.

Mocht uw auto schade hebben oplopen, dan kunt u dit melden door te bellen naar 0900 8844 (zaaknummer: 2019114664).