Kort politienieuws

Leeuwarden - In de nacht van zondag op maandag is een man aangehouden na een vechtpartij op het Waagplein in Leeuwarden. Eén van de personen maakte diverse keren stekende bewegingen met een mes naar de andere partij. Dankzij ingrijpen van een omstander bleef er alleen schade aan de jas. De 24-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden voor poging doodslag.

Op de Nieuwestad is in de nacht van zondag op maandag een 27-jarige wildplasser aangehouden. Een 28-jarige Leeuwarder bemoeide zich met het uitdelen van de bekeuring en werd verzocht het centrum te verlaten. De 28-jarige ging op de grond liggen en werd aangehouden vanwege openbare dronkenschap. Bij het overbrengen naar het dienstvoertuig belette de 27-jarige dat zijn vriend werd meegenomen. Na diverse vorderingen werd ook hij aangehouden.

Een 26-jarige Leeuwarder is zondagavond de toegang ontzegd tot het evenemententerrein op het Mata Hariplein. De Leeuwarder was eerder al betrokken bij een opstootje. Hij bleef vervelend bij het terrein en werd aangehouden ter zake verstoren openbare orde.