SC Cambuur wint spannend tweeluik met Almere City en plaatst zich voor halve finales play-offs

ALMERE - SC Cambuur mag zich in de volgende ronde van de play-offs op gaan maken voor een dubbele confrontatie met de nummer zeventien van de eredivisie. In het Yanmar Stadion waren de Leeuwarders dinsdagavond met 1-2 te sterk voor de thuisclub. Afgelopen vrijdag werd de heenwedstrijd tegen Almere op 2-2 afgesloten

Op basis van de huidige stand in de eredivisie treffen de geel-blauwen zeer waarschijnlijk De Graafschap van trainer Henk de Jong. 

Wedstrijdverloop

Cambuur kende een veelbelovende openingsfase. Vanaf de aftrap speelde het spel zich namelijk lange tijd bijna geheel af op de helft van de Almeerders. In de zestiende minuut kwamen de Leeuwarders dan ook verdiend aan de leiding. Agil Etemadi liet een op het oog gemakkelijk te vangen bal opzichtig los en Nigel Robertha strafte de blunder af: 0-1. Enkele minuten daarna schutterde de goalie van de thuisclub opnieuw. Robbin Maulun leek aanvankelijk de 0-2 te scoren, maar zijn inzet werd op het laatste moment aangeraakt door Anwar Bensabouh, waardoor de treffer als een eigen goal de boeken inging. Vervolgens bleven de geel-blauwen zonder al teveel problemen overeind en veranderde er niks meer aan de stand bij het ingaan van de pauze.

Beide teams begonnen zonder wijzigingen aan de tweede helft.

Almere City kwam ijzersterk uit de kleedkamer en noteerde vier minuten na de spelhervatting een flinke mogelijkheid; Xavier Mous zag een pegel van James Efmorfidis krap aan voorlangs gaan. Het bleek een voorbode van wat zou komen want een minuut later viel de aansluitingstreffer alsnog. Niek Vossebelt tikte binnen bij de eerste paal: 1-2. Ook daarna volgden een aantal angstige momenten. Zo rond het uur werd de dadendrang van de thuisclub beduidend minder en voetbalden de Leeuwarders zich steeds vaker onder de druk uit. In de 75ste minuut zeilde een afstandsschot van Robbert Schilder slechts centimeters over de lat. In de 81ste minuut was Issa Kallon uit de draai zeer dichtbij de 1-3; Etemadi verwerkte de inzet met veel moeite tot een corner. Een slotoffensief van Almere City FC, teneinde een verlenging te forceren, bleef achterwege en dus plaatste SC Cambuur zich voor de volgende ronde van de play-offs! 

Opstelling Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Steenvoorden, Sambissa, Jansen, Schilder, Maulun, Kallon ('90+3 Bangura), Robertha, Ciganiks ('81 Van Kippersluis)

Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-2)

Scoreverloop: 0-1 Robertha ('16), 0-2 Bensabouh('19), 1-2 Vossebelt ('50)

Scheidsrechter Van den Kerkhof gaf geel aan Loen (Almere City FC) en Jansen, Ciganiks (SC Cambuur).