SC Cambuur start play-offs om promotie matig met gelijkspel tegen Almere City

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft vrijdagavond bepaald geen goede zaken gedaan in de richting van de tweede ronde (halve finales) van de play-offs om promotie naar de eredivisie. De Leeuwarders kwamen niet verder dan 2-2 tegen het bezoekende Almere.

De geel-blauwen hebben derhalve de mindere papieren in handen als het tweeluik aanstaande dinsdagavond in het Yanmar Stadion wordt voltooid.

Wedstrijdverloop

De openingsfase leverde niks noemenswaardigs op, maar precies op het kwartier vloog de eerste de beste kans van de Almeerders er pardoes in. Uit een afgeslagen corner belandde de bal voor de voeten van Anwar Bensabouh die zijn inzet - na opzichtig mistasten van Pieter Bos - waarachtig in het net zag gaan: 0-1. De bezoekers lieten Cambuur vervolgens het spel maken. De manschappen van trainer René Hake wisten zich lange tijd weinig tot geen raad met dat laatste gegeven want men koos - te - vaak voor een 'tikkie terug', een verkeerde voortzetting, of men speelde met simpelweg te weinig durf, te traag en dus veel te voorspelbaar. Vijf minuten voor de pauze repareerden de geel-blauwen toch nog de achterstand. Uit een corner van Robin Maulun kopte Matthew Steenvoorden de bal hard tegen de lat, waarna Emmanuel Mbende uit de rebound scoorde: 1-1. 

Zonder wijzigingen werd de wedstrijd hervat.

Almere City kwam sterk uit de kleedkamer en creëerde meerdere kansen. De grootste mogelijkheid was voor Rogier Benschop die in de 55ste minuut - oog in oog met doelman Bos - hoog overschoot. In de 59ste minuut toonde ook Cambuur dadendrang; Sai Wermeskerken bezorgde Agil Etemadi middels een verrassende uithaal van ver het nodige werk. Op het uur namen de bezoekers andermaal de leiding in het duel; Faris Hammouti zette hard voor, waarna Stijn Meijer simpel binnen kon werken: 1-2. In de 68ste minuut was de wedstrijd alweer in evenwicht; Andrjes Ciganiks rondde koppend fraai af uit een voorzet van Maulun: 2-2. Meteen daarna brak er een zeer enerverende fase aan waarin beide teams dichtbij de derde van de avond waren. Vanaf ongeveer de 74ste minuut schakelde men een tandje terug. In de 78ste minuut was Ciganiks vreselijk dichtbij de 3-2, maar gleed Damon Mirani - terwijl de Almeerder keeper reeds geklopt was - de bal uit de doelmond. Het zou uiteindelijk bij 2-2 blijven en met die uitslag wordt het dinsdagavond een heel karwei als de return in het Yanmar Stadion wordt gespeeld.

Opstelling Cambuur

**Bos, Van Wermeskerken, Mbende, Steenvoorden, Sambissa, Schilder, Jansen, Maulun, Van Kippersluis, Robertha ('60 Kallon), Ciganiks
**Xavier Mous moest tijdens de warming-up afhaken wegens een bovenbeenblessure

Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 0-1 Bensabouh ('16), 1-1 Mbende ('40), 1-2 Meijer ('61), 2-2 Ciganiks ('68)

Scheidsrechter Lindhout gaf geel aan Maulun (SC Cambuur).

Aantal toeschouwers: 6843