SC Cambuur maakt zich op voor eerste deel van tweeluik met Almere City FC in play-offs

LEEUWARDEN - SC Cambuur begint vrijdagavond tegen Almere City aan de play-offs om promotie naar de eredivisie. In het Cambuur Stadion wordt om 20.45 uur afgetrapt. Dinsdagavond volgt de return (eveneens om 20.45 uur) in het Yanmar Stadion.

De winnaar van dit tweeluik speelt op zondag 19 mei (thuis, 20.00 uur) en woensdag 22 mei (uit, 20.45 uur) in de halve finales van de play-offs tegen de nummer zeventien van de eredivisie. De finales van de play-offs vinden plaats op zaterdag 25 en dinsdag 28 mei.

SC Cambuur treft in Almere City een tegenstander waar voor wat betreft de krachtsverhoudingen weinig peil op te trekken valt. De beide reguliere competitieduels werden nipt verloren (uit 2-1, thuis 0-1) door de manschappen van René Hake. De Almeerders pakten onlangs ook de vierde periode, maar gingen in twee van de laatste drie wedstrijden onderuit; 22 april bleek laagvlieger Dordrecht met 3-2 te sterk en de competitie werd vrijdag 3 mei afgesloten met een 8-0 (!) zeperd bij Jong Ajax. De Leeuwarders zijn al vijf duels op rij ongeslagen en kregen vorig weekend met een 2-2 gelijkspel bij kampioen FC Twente zelfs te weinig (onterecht afgekeurde 2-3, red.). De vorige twee seizoenen startte SC Cambuur de play-offs steeds met een uitduel, waarna het thuis misging. Wellicht pakt het met het huidige (omgekeerde) programma anders uit.

Mous en Steenvoorden vraagtekens
Of Xavier Mous - hij viel vorige week op bezoek bij FC Twente tien minuten voor tijd uit met klachten aan zijn bovenbeen - morgenavond onder de lat staat is onduidelijk. De doelman trainde al wel weer gedeeltelijk mee. Ook het meespelen van Matthew Steenvoorden - de verdediger moest eerder deze week de training voortijdig staken wegens bovenbeenklachten - is twijfelachtig.

Niet inzetbare spelers
Jordy van Deelen (herstellende van een beschadigde kruisband) ontbreekt nog altijd. Sam Hendriks is vanwege een zware knieblessure meerdere maanden uitgeschakeld.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 
Mous/Bos, Van Wermeskerken, Mbende, Steenvoorden?, Sambissa, Schilder, Jansen, Maulun, Van Kippersluis/Kallon**, Robertha, Ciganiks
**mocht Steenvoorden niet tijdig hersteld zijn, dan spelen zeer waarschijnlijk zowel Van Kippersluis als Kallon

Arbitrage
Het staat vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter Lindhout.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut