Kort politienieuws in Leeuwarden

Leeuwarden - Tussen donderdag 2 mei 17.00 uur en vrijdag 3 mei 11.00 uur een kelderbox aan het Anjenpelin in Leeuwarden opengebroken. De dief of dieven hebben een omafiets met lage instap meegenomen. Het gaat om een lila-gekleurde fiets met zwarte tassen.

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Apolloweg in Leeuwarden een fietster gecontroleerd. Bij onderzoek blijkt de fiets te zijn gestolen in juni 2018 te Leeuwarden. De 40-jarige vrouw is aangehouden als verdachte van heling. Even later werd een 40-jarige fietser gecontroleerd. Het bleek de vriend te zijn van de vrouw. Hij reed op een elektrische fiets. Bij de eerse controle kwam de fiets niet voor in de systemen van de politie. Bij verder onderzoek aan het bureau bleek het een bromfiets te zijn en kwam naar voren dat deze bromfiets gestolen was. Zaterdag om 06.10 uur is deze 40-jarige verdachte aangehouden voor verder onderzoek.

Vrijdagavond kwam een melding binnen van het Johannes Kolfplein in Leeuwarden dat een autobestuurder onder invloed gaat rijden. De agenten zijn direct op zoek gegaan. Om 20.15 uur werd de bestuurder aangetroffen op de Wynserdyk onder Oentsjerk. De 63 jarige bestuurder uit Tytsjerksteradiel bleek duidelijk onder invloed en blies aan het bureau 840 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

Een 40-jarige Leeuwarder is vrijdagavond betrapt op een winkeldiefstal van pekjes t.w.v. €2,19. Hij is aangehouden.

Op de Molenstraat in Leeuwarden heeft een bewoner in de nacht van vrijdag op zaterdag een waarschuwing gekregen vanwege geluidsoverlast. Bij de volgende melding krijgt de man een proces-verbaal.

Een 44-jarige bestuurder uit Drachten is in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt op het rijden over een fietspad op het Vliet in Leeuwarden. Ook bleek de man gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 640 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen, hij heeft een rijverbod voor 7 uur gekregen en krijgt een proces-verbaal.

Een 60-jarige Leeuwarder is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt op de Tjerk Hiddesstraat. De man was flink onder invloed van alcohol ten val was gekomen. Hij had een hoofdwond opgelopen. Na onderzoek in de ambulance is hij toch naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Ook kreeg hij een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. 

Op de Mondriaanstraat in Leeuwarden kreeg een 29-jarige man een proces-verbaal vanwege geluidsoverlast. Ook kreeg de man een prent vanwege het kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs.

Even later kwam ook een melding van geluidsoverlast binnen op de Tijnjedijk in Leeuwarden. De 34-jarige veroorzaker kreeg een proces-verbaal. Ook heeft de Leeuwarder een waarschuwing gekregen dat zijn apparatuur de volgende keer in beslag wordt genomen.

De politie heeft tijdens een zogenaamde horecadienst van vrijdag op zaterdag een aantal bekeuringen uitgeschreven: 2 bonnen voor wildplassen, 4 keer vanwege de fietsverlichting, 1 keer baldadigheid, eenmaal voor openbare dronkenschap en 1 keer voor fietsen in Doelesteeg.