Neways Leeuwarden laat studenten gratis zweten

LEEUWARDEN - LOOP Leeuwarden is voor elke deelnemers iets anders: een jaarlijks recreatief rondje door de stad, een ijkpunt op het trainingsschema of een gezellig groepsuitje. Maar Neways Leeuwarden gooit het op 19 mei over een andere boeg: voor het elektronicabedrijf is het een manier om technisch talent aan te spreken.

Bij Neways Leeuwarden worden elektronica-onderdelen geproduceerd in samenwerking met de klant. Het bedrijf is gespecialiseerd in ontwikkeling, engineering, productie en distributie van elektronische printplaten en modules. Daarmee bedienen ze wereldwijd bedrijven in de industriële en agrarische sector. Verder levert het bedrijf producten aan defensie.

Voor een groot deel van de 130 medewerkers van Neways is LOOP Leeuwarden inmiddels vaste prik, vertelt HR medewerker Marieke Smit. ,,We lopen al een paar jaar met heel veel plezier mee met de teamrun. Voor ons als bedrijf is het sportieve aspect ook heel belangrijk, het houdt onze collega’s gezond en vitaal. Voor de komende editie hebben we zes teams ingeschreven.”

Dit jaar start Neways met een nieuw project: ,,Klopt! Studenten kunnen gratis meelopen onder onze naam - wij betalen het inschrijfgeld en geven ze een Neways hardloopshirt. Na de finish hebben we een informele meet & greet georganiseerd in Grand Café Z. Daar vangen we ze op met een hapje en een drankje en kunnen ze kennis komen maken met wat we doen."

Op die manier werft Neways gericht studenten van opleidingen op het gebied van ICT, techniek of economie en management. ,,Ze kunnen bij ons terecht voor een stage, een afstudeeropdracht of zelfs een fulltime baan als ze hun diploma op zak hebben. Om op deze manier kennis met elkaar te maken is heel leuk, weer eens wat anders dan een banenmarkt.”

Ben je student en lijkt dit je tof? Dan kun je je nog opgeven! Mail je naam, opleiding, afstand en de maat van het shirt naar marieke.smit@newayselectronics.com.