Bijeenkomst voor mensen met ziekte van Parkinson(ismen)

LEEUWARDEN - Het Parkinson Café Leeuwarden kan - door het versoepelen van de maatregelen - weer stap voor stap van start. Op 30 september is de eerste bijeenkomst van 14.30 tot 16.30 uur. Natuurlijk worden daarbij alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen om een zo veilig mogelijke bijeenkomst mogelijk te maken.

In deze lastige periode door het coronavirus ziet het leven er voor veel mensen anders uit dan normaal, zo ook voor alle mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. Gelukkig kunnen zij elkaar weer in levende lijve gaan ontmoeten in het lokale Parkinson Café, zij het op gepaste 1,5m afstand.

Andere locatie
,,Het is (voorlopig) op een andere locatie. In de Hofwijck willen zij liever nog geen grote bijeenkomst en daarom wijken wij voor deze keer uit naar Gasterij De Waldwei, Mardijk 1, te Wergea", aldus de initiatiefnemers.

U krijgt bij binnenkomst een kop koffie of thee van de organisatie. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening en kunt u aan het eind van de bijeenkomst zelf afrekenen. Het programma zal als vanouds informatie bieden, maar ook voldoende ruimte geven om gezellig met elkaar contact te hebben. Iets wat de afgelopen tijden enorm is gemist. Voor deze bijeenkomst heeft de organisatie iemand van het WMO uitgenodigd. Het gaat over hulpmiddelen die u eventueel nodig heeft of het u wat gemakkelijker kunnen maken. En hoe u die kunt aanvragen. Ergotherapeute Marije Sijtsma neemt ook wat hulpmiddelen mee.

Door beperkte ruimte in de zaal moet worden gewerkt met een aanmeldprocedure. Dit kan tot 26 september, via onderstaande mailadressen. Als u niet fit bent en klachten heeft dan wordt verzocht dat u zich weer afmeldt. Mocht u nog vragen hebben neem gerust contact op. Contactpersonen Parkinson Café Leeuwarden: Marije Sijtsma (marije.sijtsma@nb.nl) en Gijsje Butselaar (gijsje.van.butselaar@znb.nl).