Team Pencak Silat Leeuwarden presteert goed op kampioenschap

LEEUWARDEN - Het wedstrijdteam van Pencak Silat Leeuwarden deed afgelopen weekend mee aan het International Belgium Pencak Silat Championship in Schoten, België. Met deelnemers uit vijftien verschillende landen is dit jaarlijks terugkerend toernooi het grootste evenement van Europa. De oogst voor Pencak Silat Leeuwarden was dit keer tweemaal goud, twee keer zilver en twee keer brons.

Bij de junioren mocht Stefan van den Bosch het spits afbijten. Hij mocht het in de halve finale opnemen tegen Singapore die eigenlijk in twee klassen boven hem vecht. Het niveauverschil was helaas nog net te groot voor Stefan, maar hij werd toch derde.

Na Stefan mocht Sarena van Houten, eveneens junior, de dag afsluiten. Ze mocht tegen een tegenstander uit Duitsland. Vorige maand versloeg ze deze in Badhoevedorp. Vol overgave ging ze wederom de strijd aan. Het werd een hele spannende strijd die gelijk opging. Helaas trok Sarena dit keer aan het kortste eind. Met een minimaal verschil ging de winst naar Duitsland.

Op zondag werden alle finales gevochten. Celine Feijen kwam als eerste in actie. Een pittige tegenstander uit Maleisië. Celine begon scherp aan haar finale. Maar de overwinning ging aan haar voorbij. Ze werd tweede.

Dan kwamen als allerlaatste beide trainers van Pencak Silat Leeuwarden in actie. Dennis Scholten mocht het in zijn finale opnemen tegen een tegenstander uit Singapore. de eerste ronde wist hij met duidelijke scores een voorsprong op te bouwen. Deze heeft hij in de tweede en derde ronde niet meer uit handen gegeven. Hij ging met de overwinning naar huis.

Tot slot kwam Bauke van Houten in actie tegen een sterke tegenstander uit Groningen. Het was een spannende, maar vooral een harde partij waarin beide vechters gebrand waren om te winnen. Helaas voor Bauke ging de overwinning naar Groningen en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats.