Week van Open Trainingen Meidenvoetbal bij Leeuwarder Zwaluwen

LEEUWARDEN - Leeuwarder Zwaluwen houdt van maandag 6 mei tot donderdag 9 mei de ‘Week van Open Trainingen Meidenvoetbal’.

Mede door de resultaten van het Nederlands vrouwenteam is meiden- en vrouwenvoetbal inmiddels bijzonder populair. Uit cijfers van de KNVB blijkt dat landelijk gezien één op de acht actieve leden bij een voetbalclub vrouwelijk is. Bij Leeuwarder Zwaluwen is dat zelfs één op de vier. Bij deze club wordt het meiden- en vrouwenvoetbal dan ook serieus genomen.

Om kennis te maken met voetballen bij Zwaluwen worden de ‘Open Trainingen Meidenvoetbal’ georganiseerd. Dit betekent dat meisjes en vrouwen vrijblijvend mee kunnen doen tijdens de reguliere trainingen van de diverse teams.

De meiden worden ingedeeld op geboortejaar. Hierdoor trainen ze mee met de ploeggenoten voor volgend seizoen. Voor de jongste meiden betekent het waarschijnlijk kennismaken met voetballen in clubverband. Voor de oudere meiden, die al eerder competitievoetbal hebben gespeeld, is het een mooie gelegenheid om te kijken of Zwaluwen een leuk team heeft om vanaf volgend seizoen in te voetballen.

Op www.leeuwarderzwaluwen.nl staat het schema (met leeftijden) wanneer de meiden mee kunnen doen.