Leerlingen leren over handelsverleden Leeuwarden

LEEUWARDEN - - Aan het KunstmenuPLUS voegt Kunstkade vanaf dinsdag 7 mei een extra ‘gerecht’ toe: de activiteit ‘Handel en wandel te water’. Kunstkade organiseert deze activiteit in samenwerking met Stichting Praamvaren Leeuwarden.

Leerlingen van basisschool de Trilker krijgen dinsdag de primeur. Al praamvarend leren ze over de historie van Leeuwarden als handelsstad. Dit wordt op theatrale wijze toegelicht door Dirk-Jan van Ravesteijn. Tijdens het varen ontmoeten de leerlingen belangrijke personen en objecten uit het verleden.

Professionals van Kunstkade en Historisch Centrum Leeuwarden werken samen met vrijwillige praamvaarders van Stichting Praamvaren om kwalitatief goed aanbod te creëren voor het primair onderwijs. Hiermee proberen de instellingen in te spelen op erfgoed in de leefomgeving van de leerlingen.

KunstmenuPLUS is een extra keuzeprogramma, gefinancierd door de Regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Basisscholen kunnen in dit menu kiezen voor diverse activiteiten rondom kunst & cultuur.