Asieldier van de week bij De Wissel | Qor

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Qor, een erg leuke kruising Whippet van ongeveer een jaar oud.

Vanuit een andere dierenopvang zijn er in de afgelopen week vier erg leuke honden bij ons binnengekomen, waarvoor wij nu proberen goede tehuizen te vinden. Een van deze honden is Qor, een vrolijke spring in 't veld. Over zijn achtergrond kunnen we helaas niet zoveel zeggen omdat hij gevonden is. 
Wel weten we dat Qor enorm vriendelijk naar mensen is en het heerlijk vindt om samen een wandeling te maken. Wandelingen zullen alleen wel altijd aangelijnd moeten gebeuren, dit omdat hij niet goed luistert als hij los loopt en dergelijke honden niet los mogen lopen. Qor heeft een tijd gezworven en was moeilijk te pakken te krijgen. Hij is mega snel en we denken dan ook dat als hij de kans krijgt hij zijn ontsnappingsmoves laat zien. Een afgesloten tuin is voor hem dan wel erg welkom, dan kan hij hier lekker in rondrennen en vrij spelen.

We verwachten dat Qor minder goed overweg kan met kleine dieren en/of katten, met kinderen zal Qor waarschijnlijk wel overweg kunnen. Verder zal Qor in de meeste huishoudens een fijne aanwinst zijn. Zoals de meeste windhonden is hij erg aanhankelijk en vrolijk, maar in huis wel vrij rustig. Lange wandelingen of stukjes rustig naast de fiets zijn voor Qor mooie activiteiten, energie heeft hij genoeg! 

Mocht u interesse hebben in Qor of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.