Winnaar Cabaret Café 2019 bekend

LEEUWARDEN - Stadsschouwburg De Harmonie organiseerde in samenwerking met AEGON Future Generation in het theaterseizoen 2018/2019 het Cabaret Café. In dit Cabaret Café staat jong cabaret talent centraal.

Tijdens deze vier avonden streden elke avond drie jonge cabarettalenten tegen elkaar en kon het publiek zijn voorkeur doorgeven. Samen met het cijfer van de jury vormde dit het eindcijfer. Het talent met uiteindelijk het hoogste cijfer mag zich de winnaar van het Cabaret Café 2019 noemen. De winnaar van het Cabaret Café is Victor Luis van Es. Hij wint hiermee de AEGON Future Generation Award!

AEGON Future Generation Award
Victor Luis van Es heeft het Cabaret Café gewonnen en wint de AEGON Future Generation Award. Ook ontvangt hij €1.000,- om zijn carrière verder mee op te bouwen. Daarnaast programmeert Stadsschouwburg De Harmonie op vrijdag 11 oktober 2019 zijn eerste avondvullende soloprogramma ‘Stille strijd’. De prijs wordt uitgereikt op 21 juni tijdens de Backstage Comedy Tour in Stadsschouwburg De Harmonie waarin Victor, naast Javier Guzman, een half uur cabaret zal verzorgen.

Victor Luis van Es
De jury van het Cabaret Café schreef over Victor: ,,Een nieuw, aanstormend en ontwapenend talent kunnen we Victor Luis van Es wel noemen. Met zijn verhalen over afkomst, zijn Chileense moeder en Nederlandse vader en zijn (bi)seksuele geaardheid had hij de mooiste en meest gedurfde verhalen van de vier avonden Cabaret Café. Het zou ons niet verbazen als Victor Luis heel groot gaat worden.”