Pieter van Aalst beste voorlezer van Fryslân

LEEUWARDEN - Bibliotheekservice Fryslân organiseerde op 17 april voor de achtste keer de provinciale finale van Read2Me!.

Tien leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 75 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande uit Michiel Schrier, Gedeputeerde bij de Provincie Fryslân, Roelof Lousma, programmamaker en presentator bij Omrop Fryslân en Gertrud Palstra, adviseur Frysk en Meertaligheid bij Bibliotheekservice Fryslân, hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats in het gebouw van Tryater in Leeuwarden.

Pieter van Aalst van het Beyers Naudė uit Leeuwarden won de provinciale finale van Read2Me! en mag zich dus voorleeskampioen noemen. Ellen Herder van CSG Liudger uit Leeuwarden werd tweede en Anneke Stoker van CSG Liudger uit Waskemeer maakte het podium compleet als nummer drie.

Pieter was vorig jaar ook al Frysk kampioen van de Nationale Voorleeswedstrijd en werd uiteindelijk derde bij de landelijke finale. Nu mag hij de eer van Fryslân weer vertegenwoordigen. Hij neemt het op 25 mei op tegen de andere Provinciale Voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Utrecht in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2019.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.