Op OnderWaterSafari in natuurmuseum

LEEUWARDEN - De OnderWaterSafari in het Natuurmuseum Fryslân is vanaf dinsdag 23 april weer open. De 'safari' is de geheel nieuwe versie van Friesland onder Water, al jaren de meest populaire presentatie van het museum.

In september 2018 werd de OnderWaterSafari feestelijk geopend, maar problemen met de lift waren er de oorzaak van dat de attractie na drie weken weer moest sluiten. Inmiddels zijn de problemen verholpen en is de educatieve attractie klaar voor de start.

Het Natuurmuseum heeft ervoor gekozen om de problemen met de lift structureel op te lossen, ook al betekende dit dat de OnderWaterSafari voor onbepaalde tijd gesloten moest blijven. De afgelopen maanden is er veel gebeurd: er heeft een verbouwing plaatsgevonden waarbij de lift is verschoven en waardoor er ruimte is ontstaan voor het plaatsen van een trap. Bezoekers kunnen nu eenvoudig met de trap naar en van de onderwaterwereld, terwijl de lift beschikbaar blijft voor mensen die moeilijk ter been zijn. Om deze verbouwing te realiseren moest een deel van het landschap afgebroken worden - en later weer opgebouwd.

Vanaf 23 april kunnen bezoekers dus weer kopje onder! En voor wie nog niet precies weet wat het is: de OnderWatersafari is een echte interactieve ride. Bezoekers stappen in een voertuig waarmee ze een reis maken door de onderwaterwereld van Nederland. Van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van de Waddenzee. Onderweg zien ze wat er allemaal onder de waterspiegel leeft en gaan ze op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de bever, otter, meerval, zeehond en bruinvis!

Tip: de OnderWaterSafari heeft een bepaalde capaciteit per dag. Om zeker te zijn van een plaatsje boek je een ticket met tijdslot via de website: www.natuurmuseumfryslan.nl.