Broadway-musical komt naar De Harmonie

LEEUWARDEN - De musical The Bridges of Madison County, een echte klassieker, is op vrijdag 10 mei te bewonderen in Stadsschouwburg De Harmonie.

In 2017 kreeg de musical, die toen in het Amsterdamse Zonnehuis stond, lovende kritieken en nu kan de rest van Nederland van deze voorstelling genieten. 

Hoofdrolspelers René van Kooten en Lone van Roosendaal zijn allebei enorm blij met deze derde reprise. Lone: ,,Ik hoopte wel op een tournee, maar in het huidige theaterlandschap weet je het nooit. Er worden toch vaak voorstellingen gecanceld. Ik kijk stiekem wel op de zaalplattegronden van theaters en zie dat ‘Bridges’ nu al goed loopt.”

René: ,,Het is een puur liefdesverhaal. Absoluut niet bouquetreeks-achtig. Ik vind het ook zo mooi dat er geen oordeel wordt geveld over de keuzes van de hoofdpersonen." Dat de voorstelling bij mensen veel losmaakt is wel duidelijk. ,,Je ziet mensen in tranen de zaal uitkomen”, zegt Lone. ,,Duidelijk is dat het publiek dergelijke situaties bij henzelf of bij anderen herkennen”, vult René aan. ,,Ik ben er niet naar op zoek om mensen te emotioneren, maar ik heb het sinds Les Misérables niet meer meegemaakt.”

René past de folkmuziek als een jas. De vrouwenpartij daarentegen is licht Italiaanse opera. Een echte tegenstelling dus. ,,Ik moet er wel voor werken, want het is best pittig en ik ben ook weer op zangles”, vertelt Lone. Voor René is het op een andere manier pittig: de tournee van 'Bridges' komt na een drukke tournee van Evita en ook privé krijgt hij het nodige voor zijn kiezen toen zijn vrouw ziek werd en hun dochtertje Sophia veel te vroeg werd geboren. ,,Bij iedere andere productie had ik me teruggetrokken, maar 'Bridges' speel ik graag op mijn tandvlees door.” Lone lacht: ,,Gelukkig maar, want ik word elke avond weer verliefd op jou.”

Kijk voor kaarten en meer informatie op de website: harmonie.nl