Kennismaken met kanopolo, suppen en toervaren bij Kanovereniging De Hydronauten

LEEUWARDEN - Wie altijd al eens heeft willen weten of kanopolo, suppen of toervaren iets voor hem of haar is, kan dit in de maand mei bij Kanovereniging De Hydronauten uitproberen.

In de eerste les van de beginnerscursus maak je kennis met alle drie de sporten. Daarna kies je voor kanopolo, suppen of toervaren en leer je in vier lessen de basistechnieken van de gekozen sport.

Kanopolo
Kanovereniging De Hydronauten is de enige vereniging in Friesland waar kanopolo wordt gespeeld. Kanopolo is een combinatie van kanoën en balsport (foto) en wordt gespeeld door twee teams van vijf spelers. Elke speler zit in een korte wendbare kajak. Samen met je team probeer je in twee keer tien minuten zoveel mogelijk doelpunten te scoren in een doel dat boven het water hangt. Kanopolo is een dynamische en uitdagende sport om te doen, maar ook spectaculair om vanaf de kant naar te kijken.

Suppen
Suppen is een afkorting voor stand-up paddling. Bij kanoën zit je in je boot, maar bij het suppen sta je met je peddel op een supboard. Je traint je balans, focus en kracht terwijl je samen met de andere suppers door Leeuwarden en omgeving peddelt. De suptochten zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren suppers.

Toervaren
Bij het toervaren kano je samen door de natuurlijke en stedelijke landschappen van Leeuwarden en omgeving. Tijdens het varen geniet je van de mooie uitzichten vanaf het water. Regelmatig zijn er ook toertochten door andere gebieden in Nederland. De tochtlengte en het vaartempo worden aangepast aan het niveau van de vaarders.

Geïnteresseerden kunnen voor het bedrag van twintig euro deelnemen aan de beginnerscursus. De lessen vinden vanaf 8 mei wekelijks plaats. Opgeven voor de cursus kan via info@kvhydronauten.nl. Kijk voor meer informatie op de website: www.kvhydronauten.nl