Koningsdagconcert in Prinsentuin

LEEUWARDEN - Prinsentuinconcerten en De Koperen Tuin organiseren voor de vijfde keer op rij het koningsdagconcert in de Prinsentuin. Op deze wijze blijft de traditie in ere en is er ook dit jaar muziek in het stadspark.

De toegang is op 27 april uiteraard gratis. Vier bands spelen op deze bijzondere feestdag, vanaf 14.00 uur, in de Muziekkoepel:

De Jakedogs
Vier uit de klei getrokken rockers. Ze spelen een mix van USA Southern rock en Coutry rock. Geïnspireerd door Dan Baird, CCR, Steve Earl en The Black Crowes hebben de mannen met gitaar, mandoline en mondharmonica een eigen sound. Voor het eerst staan de heren op het podium in de Prinsentuin.

De Hangouts
Deze band staat voor onvervalste Rock en Roll. Nummers van Tom Petty, Eric Clapton en een eigen repertoire. De 'Friese Rolling Stones' zetten dit uitstekend neer. Niet voor niks keert dit gezelschap terug.

Palace of the Queen
Een twaalfkoppige blues/rock band met gerenommeerde muzikanten uit Friesland. Geïnspireerd door de Tedeschi Trucksband spelen ze nummers van Kenny Wayne, Jonny Lang, Chicago, Eric Clapton en vele anderen.

De Lucky Daltons
Ze spelen rockabilly zoals die in het midden van de jaren vijftig in de zuidelijke staten van de Verenigde Staten geklonken moet hebben. Vrolijk, rebels en recht door zee en met een enorme swing: de uitsmijter in de tuin!