Carnegie Heldenfonds beloont zestienjarige Leeuwarder

LEEUWARDEN - Burgemeester Ferd Crone heeft vanmiddag (16 april, om 14.00 uur) in het Stadhuis een loffelijk getuigschrift en herinneringsgeschenk van de Stichting Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan de zestienjarige Raymond Bijleveld, inwoner van de gemeente Leeuwarden.

Door zijn kordate en snelle optreden is naar alle waarschijnlijkheid een ongeval op een drukke Duitse snelweg voorkomen, niet alleen voor de familie Bijleveld maar mogelijk ook voor medeweggebruikers.

Op 24 juli 2018 kreeg de vader van Raymond op de snelweg in Duitsland een hartstilstand. Zijn moeder zat met zijn zusje op de achterbank. Raymond slaagde erin de auto veilig aan de kant van de weg te zetten, terwijl de moeder het hoofd van zijn vader vasthield. Raymonds vader werd vervolgens gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht. Het liep met hem verder allemaal goed af.

Het Carnegie Heldenfonds stelt zich onder meer ten doel jongeren tot achttien jaar te belonen. Jongeren, die met gevaar voor eigen leven voor een ander in de bres zijn gesprongen.