Expositie Leeflang in de Hofwijck

LEEUWARDEN - Kunstschilder Henk Leeflang toont tot en met 19 juni een collectie van zijn schilderijen in zorgcentrum De Hofwijck.

De voornamelijke thema’s in zijn werk betreffen landschappen, portretten en dieren. Ook Leeuwarder stadsgezichten zijn een favoriet onderwerp.

Henk Leeflang is een autodidact schilder die zich na zijn pensionering serieus heeft ontwikkeld in de schilderkunst. Zijn kennis en kunde haalt hij uit boeken, YouTube filmpjes en video’s. Een van zijn werken is tevens op YouTube behandeld door de Amerikaanse schilder Dan Nelson. Daarnaast volgt hij al enkele jaren een opleiding bij de Drachtster kunstschilder Johannes Kleiker. Inspiratie haalt hij uit de werken van Ken Howard, Andrew Tischler en Vladimir Volegov, maar zijn favoriete leermeester is Monet. Vooral de impressionistische stijl spreekt hem het meest aan.

Henk Leeflang werkt met olieverf op panelen, linnen en papier. Tevens maakt hij graag gebruik van bladgoud. Zijn stijl valt te omschrijven als realistisch impressionisme. Zie ook: www.henkleeflang.com

De expositie wordt in samenwerking met Art Connection georganiseerd en is alle dagen te bezoeken van 8.30 tot 20.00 uur.