SC Cambuur wurmt zich in slotfase naar punt in Eindhoven

EINDHOVEN - SC Cambuur heeft vrijdagavond geen goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de play-offs. In het Jan Louwers Stadion kwamen de Leeuwarders niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Dankzij het puntenverlies zakken de manschappen van trainer René Hake van de elfde naar de twaalfde plaats.

Wedstrijdverloop

SC Cambuur had het behoorlijk lastig in de openingsfase. Xavier Mous moest reeds in de vierde minuut reddend optreden na een enorme kopkans van Elton Kabangu. Mous kon daarna al snel - en met succes - nog een aantal keren aan de bak. De kleurloos spelende Leeuwarders verlieten pas halverwege de eerste helft de verdedigende stellingen. Grote kansen voor de manschappen van trainer Hake bleven aanvankelijk achterwege, maar tien minuten voor de pauze ontstond een riante mogelijkheid. Sam Hendriks werd weggestoken door Matthew Steenvoorden. Oog in oog met doelman Guy Smit slaagde de aanvaller er niet in de score te openen.

De geel-blauwen hervatten het duel zonder wijzigingen.

FC Eindhoven startte de tweede helft fel en creëerde eveneens kansen. In de 55ste minuut bezweek SC Cambuur onder de druk. Alvin Daniels (ex-Cambuur) bracht zijn elftal aan de leiding: 1-0. Precies op het uur verdubbelde Elisha Sam de marge: 2-0. Vijf minuten later deden de Leeuwarders iets terug. Op aangeven van Robin Maulun kopte Kevin van Kippersluis raak: 2-1. In de zeventigste minuut knikte Emmanuel Mbende naast uit een corner. De thuisclub poogde daarna de marge weer op twee te zetten en het duel dus in het slot te gooien. Dat lukte de Eindhovenaren niet en in de extra tijd sloegen de Leeuwarders zowaar toe; Hendriks schoot raak vanuit de draai: 2-2 en daar bleef het bij. 

Opstelling Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden ('82 Jones), Schilder, Mbende, Sambissa ('67 Bangura), Jansen ('67 Robertha), Maulun, Ciganiks, Hendriks, Van Kippersluis

Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (0-0)

Scoreverloop: 1-0 Daniels ('55), 2-0 Sam ('60), 2-1 Van Kippersluis ('65), 2-2 Hendriks ('90+1)

Scheidsrechter Dieperink gaf geel aan Sam, Van den Boomen (FC Eindhoven)

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut