IJshockeyclub Capitals Leeuwarden zeer succesvol

LEEUWARDEN - Het ijs in de Elfstedenhal is dan wel gesmolten, toch werd er het afgelopen weekend elders nog volop geijshockeyd.

De U12 (kinderen van tien en elf jaar) gingen naar de Odense Cup in Denemarken. Het team wist bijna iedereen te verrassen door op één na alle wedstrijden te winnen en dat resulteerde in een prachtige tweede plaats. Een topafsluiter van een mooi seizoen dat in de reguliere competitie eindigde op de derde plaats boven directe concurrenten Heerenveen Flyers en Gijs Groningen.

De U8-U10 hadden afgelopen zaterdag ook een sportief toernooi in Dordrecht. Spelers, begeleiding en ouders hadden een enerverende dag met teams uit heel Nederland en België.

De U14 wist in de competitie Gijs Groningen voor te blijven als rode lantaarndrager.

De U16 werd vierde van Nederland en U19 derde. Hele mooie resultaten en een goede uitvalsbasis voor volgend seizoen.

OrangeGas Capitals 1 verloor helaas in de play-offs, maar speelde ook een goed seizoen. Het tweede team van de Capitals, de Warriors, werden zelfs  kampioen van Nederland in de derde divisie en Capitals 5, uitkomend in de vijfde (senioren)divisie moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Daarnaast is Oranje- én Capitals 1 goalie Nadia Zijlstra met haar team teruggekeerd uit Beijing, China waar ze alle vijf WK-wedstrijden wonnen en in vier wedstrijden van de vijf kreeg Nadia slechts drie tegengoals te verwerken. De uitzonderlijke prestatie betekende goud en dus promotie naar het op één na hoogste niveau ter wereld. De dames behoren nu dus tot de beste zestien landen van de wereld. Volgend jaar zullen de nationale damesteams van Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Slowakije en Noorwegen rekening moeten houden met het Nederlandse damesteam dat momenteel op stoom is.