BC Raak'm viert veertigjarig bestaan

GROU - De Grouster badmintonclub Raak’m stond op zaterdag 13 april uitgebreid en vooral feestelijk stil bij het veertigjarige jubileum.

’s Ochtends was er voor de jeugdleden een spellencircuit uitgezet met op badmintonvaardigheden gebaseerde spellen, de zogenaamde Yonex Kids games. Als afsluiter werd er gezamenlijk gegeten, kreeg iedereen een medaille en een certificaat mee naar huis en werd er een groepsfoto gemaakt met alle jeugd en volwassen leden van BC Raak’m. 

Hierna volgde het middagprogramma voor de volwassenen. Allereerst werd door de sponsorcommissie het nieuwe indeelbord gepresenteerd en hierna nam de voorzitter het woord. Dankwoorden waren er voor alle mensen die BC Raak’m groot maken, alle vrijwilligers die zich elke keer weer belangeloos inzetten voor de club, en voor de jubileumcommissie die speciaal voor het veertigjarige jubileum in het leven is geroepen. ,,Met het nieuwe indeelbord kunnen we zo weer veertig jaar verder", aldus voorzitter Sander Schakelaar. ,,Leden van het eerste uur zijn nog altijd actief badminton aan het spelen en we mogen er trots op zijn dat we een relatief kleine sport al veertig jaar op prima wijze neer weten te zetten, zowel recreatief als op competitieniveau draaien we goed mee in de regio", zo vervolgde Schakelaar.

Na de inleiding nam de toernooicommissie het stokje over en werd er uitgelegd hoe het jubileumtoernooi gespeeld zou gaan worden. Het werd een ‘ouderwets’ toernooi met de oude telling. Dit was even wennen want je kunt bij de oude telling alleen in je eigen sevicebeurt punten scoren in plaats van het rallypoint-systeem wat we al weer een aantal jaren spelen. Desalniettemin werd er ontzettend fanatiek voor elk punt gestreden. Er waren twee sterkte klassen ingedeeld. Zestien competitiespelers speelden zeven wedstrijden van vijftien minuten en waren na afloop helemaal gesloopt. De recreatieve spelers deden het iets rustiger aan met vijf of zes partijen en een pauze. Na afloop, bij de prijsuitreiking, ging Maurice Paasen er met de eerste prijs vandoor en Chrisstoffel  op de Hoek werd tweede. Bij de recreanten werd Don van Assendelft eerste, Saskia Lezwijn-Krist tweede en Bauke Paassen won de derde prijs. Het sportieve deel werd hiermee afgesloten.

’s Avonds werd er in de kantine van Meinga een Chinees buffet genuttigd en volgde er een sportieve pubquiz. De quizmasters Chrisstoffel op de Hoek en Paul Trip kregen de zaal maar moeilijk stil, want fanatiek blijken badmintonners ook bij quizzen te zijn. Het werd een super gezellige avond met erg leuke vragen en antwoorden.