Echtpaar Kooiker-Siegers zeventig jaar getrouwd

LEEUWARDEN - Rinny Kooiker-Siegers en Wytze Kooiker vierden afgelopen zondag 14 april hun zeventigjarig huwelijk. Burgemeester Ferd Crone kwam het echtpaar feliciteren.

Wytze Kooiker (90 jaar) is een geboren en getogen Grouster, zijn vrouw Rinnie (89 jaar) werd geboren in Lonneker, bij Enschede.

Via Zwolle kwam ze al op jonge leeftijd in Grou te wonen. Het stel leerde elkaar kennen in het dorp en trouwde in 1949. Ze zijn altijd in Grou blijven wonen en wonen nog steeds zelfstandig. Het echtpaar heeft altijd een actief leven gehad.

Wytze Kooiker heeft samen met zijn broer het transportbedrijf Kooiker gerund. Het bedrijf vierde vorig jaar het honderdjarig bestaan.  

Rinny Kooiker is altijd aktief geweest in maatschappelijke besturen.

Het echtpaar maakte na de pensionering van Wytze veel reizen met de camper door Europa. In 1992 trokken ze met eigen camper een half jaar door de Verenigde Staten. Tegenwoordig blijven ze liever met de camper in Nederland en maken ze graag mooie tochtjes op hun e-bikes. Ze kregen vier kinderen, twaalf kleinkinderen en zevenentwintig achterkleinkinderen, waar ze heel veel van genieten.