Kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden - De politie is zaterdagnacht uitgerukt voor een melding dat een persoon op de steigers bij een woning op de Noordersingel loopt. Er werd uitgegaan van een poging tot inbraak. Ter plekke kon een 27-jarige man van het dak van een woning gehaald worden. Hij werd aangehouden voor vernieling en poging tot inbraak. De politie heeft de spullen die hij bij zich had in beslag genomen.

Kleine winkeldiefstal

Een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden is zaterdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal op de Schrans. Ze had snoep ter waarde van 2,88 euro willen ontvreemden. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Met drugs op achter het stuur

Een 30-jarige automobilist uit Kollum werd zaterdagavond aangehouden op De Ekers in Stiens. Uit een speekseltest bleek dat hij onder invloed was van twee soorten drugs. Er is bloed bij de automobilist afgenomen en hij heeft een rijverbod gekregen.

Ook een 38-jarige man bleek onder invloed van drugs zijn auto te besturen. Hij werd zaterdagochtend op de A32 bij Wirdum aangehouden. Uit de speekseltest bleek hij onder invloed van cocaïne. Zijn auto was daarnaast beschadigd, de politie denkt dat de automobilist tegen een vangrail is gereden. De man is aangehouden.