Topdag voor gymnastes OBQ-DFS

AMSTERDAM - De tweede landelijke plaatsingswedstrijd voor groepen van de tweede divisie werd afgelopen zaterdag in sporthal Ookmeer gehouden. De ritmische gymnastes van OBQ-DFS waren superieur.

OBQ-DFS kwam in actie met acht groepsoefeningen en behaalde tevens achtmaal het podium. Vijf gouden, twee zilveren en ook een bronzen plak gingen mee naar Leeuwarden.

Bij de benjamins was er goud voor de oefening zonder materiaal van Elin Stam, Irene de Haan en Sanderijn Klijnsma. Bij de hoepeloefening van de benjamins was er goud voor Femke Del Grosso, Maaike Tijpens en Alissa van Vliet. De prejuniorengroep behaalde zelfs tweemaal een eerste prijs; Yalena Klijnsma, Martha Prins, Djessie de Boer en Yolanthe Dijkman wonnen zowel hun bal als hun hoepeloefening. De seniorengroep met Nadine Hoitinga, Femke Burke, Laura Heijmans, Emma Andersson en Ilse Andersson pakte goud met hun hoepeloefening.

Alle groepen van OBQ-DFS onder leiding van Sjanie Hellema hebben zich geplaatst voor de landelijke finale in Nijverdal alwaar de tickets voor het NK in Rotterdam zijn te verdienen.