Feest in Proefverlof levert fraai bedrag voor KiKa op

LEEUWARDEN - Proefverlof bood afgelopen vrijdag plaats aan een speciaal gebeuren ten bate van KiKa. Die dag stond het restaurant in de Blokhuispoort in het teken van het thema 'Het Leven Vieren'.

De twaalfde verjaardag van Silvan de Vries (voormalig kinderburgermeester van Leeuwarden) werd gevierd. Een bijzondere verjaardag omdat Silvan twee jaar geleden de diagnose lymfeklierkanker te horen kreeg en inmiddels net klaar is met alle behandelingen.

Toen Sil net ziek was, en doodziek zijn tiende verjaardag moest doorstaan, beloofden zijn ouders hem dat - als hij beter zou zijn - zijn verjaardag absoluut dubbelop zou worden gevierd. En die dag was vrijdag 12 april eindelijk daar.

,,Een heerlijk gevoel van opluchting dat Sil alle behandelingen goed heeft mogen doorstaan. En wat zijn we ontzettend dankbaar dat we deze avond met alle vrienden, familie en klasgenoten konden vieren", zo vertellen zijn ouders. ,,Omdat er nog steeds veel onderzoek nodig is op het gebied van kinderkanker hebben we alle gasten gevraagd om een donatie te doen ten bate van KiKa. En er is flink gedoneerd. In totaal is er maar liefst €23.163,- opgehaald! We willen langs deze weg Hotze en Willem van Proefverlof speciaal bedanken omdat zij hun restaurant als feestlocatie ter beschikking hebben gesteld én omdat zij de helft van de omzet aan KiKa hebben gedoneerd", zo besluiten de blije vader en moeder van Sil.