Aankomst Sylkeninginne en hofdame 2019 in Grou

GROU - De aankomst van de nieuwe Sylkeninginne en haar hofdame vond vrijdagavond 12 april plaats. De dames arriveerden rond 20.00 uur onder begeleiding van Suppers, roeiers en de jeugdzeilers van KWV Frisia met het Grouster skûtsje aan de Nieuwe Kade.

Zij werden daar ontvangen door wethouder Hein de Haan. Met mooie woorden en het hijsen van de nieuwe Petflag van DVC openden de dames het watersportseizoen 2019. Aansluitend begon het feest met een knallend optreden van Lady’s Hardware.

De rol van Sylkeninginne wordt dit jaar ingevuld door Janne Heida. Janne is 22 jaar oud. Ze is vierdejaars student geneeskunde en woont op kamers in Groningen. Janne is een sportieve dame, zo korfbalt ze onder meer bij K.V. Mid- fryslân. Janne is in het weekend regelmatig in Grou te vinden. In de zomer gaat ze erop uit met de boot. Bij water hoort Skûtsjesilen, grote zeilen, Fryslân en natuurlijk feest!

Janne haar hofdame is Fenna Jansen. Fenna is net als Janne 22 jaar oud en opgegroeid in Grou. Zij heeft de MBO-opleiding parafetrerinair in Leeuwarden afgerond en is momenteel de HBO-opleiding paardenosteopathie aan het afronden. Daarnaast werkt ze in Emmeloord op de paardenafdeling van een dierenkliniek. Thuis heeft ze drie paarden en is ze fanatiek met de paardensport bezig. Ook voor haar hoort bij Grou en het water het Skûtsjesilen. Een prachtig feest. 

De dames kennen elkaar al zestien jaar. Nog steeds gaan ze zomers vaak varen en zwemmen. Vrijheid op het water, niks moet alles mag, zonnen, zwemmen en samen genieten van het leven. De dames kijken er naar uit dit seizoen de taak van Sylkeninginne en hofdame te mogen vervullen. U zult ze vast tegenkomen tijden het feestelijke Opening Watersportseizoen weekend of tijdens een van de andere evenementen komend seizoen. In september, tijdens de Grouster Merke sluiten de dames het seizoen officieel af.